Cykelturen 2006 er ved at være slut. Gipsy og mig på havnen i Sønderborg.

Cykelturen 2006 er ved at være slut. Gipsy og mig på havnen i Sønderborg.

I 1974 cyklede jeg fra Fyn til Paris og tilbage igen. Siden dengang har jeg tit haft lyst til at cykle på langfart, men det blev først til noget i 2006, hvor jeg besluttede at forsøge igen.
I mellemtiden havde jeg fået børn, som også var blevet voksne og flyttet hjemmefra. Jeg havde også fået Gipsy – en dværgschnauzer, og hun skulle selvfølgelig med, selv om jeg var noget usikker på om det overhovedet kunne lade sig gøre – det kunne det, og vi har siden været på cykelferie hvert år 3-6 uger.

Det primære mål ved at cykle er for mig at være sammen med min hund i ferien, at være ude i naturen og få noget motion. Jeg synes også det er spændende at cykle, fordi man ser noget andet end når man kører i bil. Og så er det den perfekte måde at stresse af på, udover at man også får masser af tid til at meditere over tilværelsen, især når man kører alene.
Jeg kommer i kontakt med mange mennesker, både på grund af hunden og cyklen.
Jeg cykler gerne på cykelruter langs floderne, da jeg ikke er god til at cykle opad med al den ekstra vægt.

Nettet over hundekurven sikrer at Gipsy ikke kan hoppe ud, men beskytter også mod f.eks. grene, der hænger ud over cykelstien.
Gipsy og jeg har besøgt Tyskland, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Østrig, Schweiz, Frankrig, Luxemborg, Belgien og Holland. Desuden er det blevet til en enkelt tur i Danmark.

Stjerneangivelser af campingpladser og hoteller er mine egne. Jeg vægter om der er venlig betjening, godt græs og mulighed for skygge, hundevenlig, indkøbsmuligheder, kogemuligheder og pris.